För den som har gjort en golvgolvslipningslipning nån gång så tänker man kanske i första hand på parkettgolvet i vardagsrummet som det kan snyggas till. Men faktum är att du kan renovera och slipa väldigt många olika sorters golv. Här kommer vi att gå igenom flera av de golven som kan slipas i en vanlig villa i Täby som exempel. Några av materialen som kan slipas är:

  • Linoleum
  • Parkett
  • Betong

Linoleumgolv

Hur många av de gamla villorna i Täby, eller någon annan villaförort för den delen, har inte kvar sina linoleummattor i badrummen. Självklart är det många som har renoverat och numera har kaklade badrum men trots det så finns det många små toaletter och tvättstugor kvar med den gamla plastmattan. Ett problem med det här golvet är att det över tid kan bildas fläckar som inte går bort trots att man moppar golvet ordentligt. En golvslipning i det här fallet innebär att man går in på djupet och rengör för att få bort den typen av djupa fläckar. En behandling kan göras efteråt för att täcka de värsta märkena i golvet.

Parkettgolv

Troligen det vanligaste golvet som slipas är parkettgolv i stora rum som vardagsrum och matsal. När ytorna blir stora blir golvet en framträdande del och då kan gamla märken och repor ge ett tråkigt intryck. Att slipa upp ett parkettgolv är en insats som inte tar så lång tid och som gör stor skillnad på intrycket och känslan i rummet. Dessutom kan man vaxa golvet efteråt och kombinera vaxet med en färg som sätter en ny prägel på ytan. För den djärve finns stora möjligheter att experimentera fram den rätta tonen.

Betong

Det är främst i gamla källarutrymmen som man fortfarande har kvar ett rejält betonggolv. De här golven kan kännas kala och tråkiga, framför allt när de har många år på nacken och har blivit både repiga och fläckade. En slipning eller behandling av ett betonggolv kan då vara ett mycket billigare sätt att ta hand om golvet än att lägga på nya plattor. Ett källarutrymme behöver inte vara mer än ett par kvadratmeter för att ha nytta av en slipning, behandling och ett lyft. Med tanke på dagens trender med råa betongväggar i vardagsrum och liknande så kan det vara ett alternativ att behandla även det här gamla golvet.

Sammanfattningsvis

I en klassisk 60-talsvilla i Täby så finns det ofta stora ytor och många sorters golv. För den som vill ge rummen en uppfräschning så kan golvslipning vara en bra väg att gå. Som ni ser så är det inte bara de gamla trägolven som kan få ett nytt ansikte utan även betonggolv och linoleummattor.

www.golvslipningtäby.nu/ är vårt tips på företag om du vill veta mer om golvslipning. 

 

24 Sep 2018