Bostadsmarknaden i Göteborg är glödhet, och även om vi just nu ser en liten dipp i prisutvecklingen finns det inget som tyder på att en bostadsaffär skulle vara en förlustaffär på lång sikt. Faktum är att den bromsade prisutvecklingen mest är positiv - den hindrar den utbredda spekulationshandeln med bostäder som förekommit, framför allt i Göteborg och Stockholm, där ”klippare” köpte nedgångna lägenheter och genomförde hiskeliga och undermåliga badrumsrenoveringar och köksrenoveringar i ”modern” stil och sedan sålde objekten dyrt.

Tyvärr ser vi fortfarande effekterna av dessa klåpares framfart; i Göteborg är det svårt att hitta en bostad där badrummet och köket inte är ”lyxrenoverade”. Det första man som spekulant kan göra är väl kanske att försöka välja bort dessa objekt, men man kan också tänka att dessa bostäder generellt betingar ett lägre pris, och nu när det råder baisse på bostadsmarknaden kan man faktiskt göra ett riktigt kap.

Badrumsrenovering ett måste

Om du köper en bostad där du känner att badrummet är för fult för att du ska kunna leva med det, och där renoveringen är gjord på ett icke fackmannamässigt sätt, finns det så klart ingen annan utväg än att genomföra en badrumsrenovering. Med en renovering har du möjligheten att återställa badrummet till ett utseende och en stil som mer harmonierar med lägenheten och fastigheten. Dessutom säkerställer man att badrummet får ett ordentligt tätskikt och slipper drabbas av framtida fuktskador.

Renovera innan

En badrumsrenovering är alltid bäst att genomföra innan du flyttar in i bostaden. Att bo i ett hus eller en lägenhet under en badrumsrenovering är obekvämt, dammigt och överlag ganska jobbigt. Försök därför att få ett så tidigt tillträdesdatum som möjligt på den nya bostaden, och ett så sent som möjligt på bostaden du säljer. Räkna in den extra kostnaden i budgeten för renoveringen och se till att hellre lägga till en extra summa på bostadslånet.

Låt proffsen göra om och göra rätt

I Göteborg finns många firmor som är specialister på badrumsrenoveringar och kan erbjuda totalentreprenad på en renovering. Det är alltid bäst att anlita professionella yrkesutövare när man står inför något så känsligt som en badrumsrenovering. Det är en komplicerad process att anlägga ett godkänt tätskikt och en snygg finish, och som vi tidigare nämnt är det inte svårt att se när en amatör har varit framme.

Att anlita behöriga hantverkare gör dessutom att du får garanti på jobbet, samt ett kvalitetsintyg. Ett kvalitetsintyg på en badrumsrenovering är en rejäl värdehöjare på bostaden redan från start. Det gör att du egentligen redan fått tillbaka kostnaden direkt, bara på att anlita professionell hjälp. Så mycket höjs en bostads värde av ett professionellt renoverat badrum. Betänk också att arbetskostnaden för hantverkarna tas ner med 30% med ROT-avdraget, en mycket bra anledning att anlita professionell arbetskraft!

Inget att vänta på

Det är lätt att hitta bra badrumsrenoverare i Göteborg och få det nya badrummet i perfekt skick innan du flyttar in. Om du väntar till efter flytten kommer du antagligen bara att skjuta upp projektet i väntan på ett perfekt tillfälle som aldrig kommer. Ta även hjälp av renoveringsfirman när du planerar badrummet – här finns mycket värdefull kunskap att hämta, kunskap kring byggnadsvård, kultur- och arkitekturhistoria, men även kring moderna lösningar som harmonierar och smälter in snarare än skapar obalans. Det är alltid bra att vara fler kloka huvuden när man planerar en badrumsrenovering, och de flesta renoveringsfirmor ser det som en naturlig del av projektet.

Du kan läsa mer om badrumsrenovering på denna sida: http://www.badrumsrenoveringigöteborg.se.

19 Jun 2018