Att ha sin egen balkong ger många fördelar. Inte bara höjer det värdet på huset eller lägenheten, utan ger också möjlighet till att kunna njuta av solen ostörd och till och med odla egna växter.

Har man någonsin bott i en bostad med balkong för att sedan flytta till en bostad utan så vet man om hur mycket en balkong faktiskt kan betyda. Den kanske mest självklara fördelen är att man alltid har nära ut. Utan någon större ansträngning kan man gå ut i solen för att äta, fika eller njuta av ett glas i solnedgången. Utöver detta så finns en rad andra fördelar, som att man enkelt kan odla växter, hänga kläder eller till och med grilla. Om man inte redan har en balkong och bestämmer sig för att bygga en så kan man också räkna med att priset på bostaden kan stiga en hel del i värde. Dock är det viktigt att balkongen når upp till de estetiska krav och den kvaliteten som potentiella köpare idag kräver.

Att tänka på vid bygge av balkong.

Det första man bör tänka på innan man bygger en balkong är vad det huvudsakliga syftet med balkongen ska vara. Vill man kunna bjuda över gäster för stora middagar så bör man kanske få plats med ett större bord. Är huvudsyftet att kunna bruka balkongen själv och kanske odla någon planta så är en stor balkong inte kanske nödvändig. En annan sak som också måste tänkas på är den estetiska linjen. Ska man bygga balkong på sin bostad så är det viktigt att balkongens estetik är i linje med resten av bostaden. Kontakta ett byggföretag med kompetens inom balkongbygge och börja med ett möte.

Friheten med balkong

Bor man i en lägenhet utan balkong så tror man ofta att det inte går att ändra på, men så är inte alltid fallet. Håller man sig till det övriga husets estetik och arkitektur är det inte särskilt svårt att få bygglov. Det första steget man kan ta är att kontakta stadsbyggnadskontoret och se vad som gäller för lägenhetshuset man bor i. Ofta är det inga problem att bygga till en balkong. Att anställa ett byggföretag för att bygga balkong kostar givetvis en hel del, men man kan samtidigt räkna med ett högre värde på huset. Utöver detta så får man inte glömma de andra friheterna som en balkong ger; friheterna som tillkommer med balkong ger en förhöjd livskvalitet på så många olika sätt. Vi rekommenderar denna sida: https://www.byggabalkong.org

26 Apr 2020