Går du i fönsterbytartankar? Då har du säkert en lång rad frågor som du inte tycker du har fått svar på ännu. Här presenterar vi några frågor och svar åt dig.

Går det att byta fönster året om?

Det går bra att byta fönster när som helst på året. Det enda förutsättning man bör ta hänsyn till är att det är uppehållsväder. Fönsterbyte är ingen vän av regnväder. Om du tar hjälp av en professionell byggare kan du räkna med att ett fönsterbyte tar ungefär en timme att genomföra.

Kan man köpa fönster på nätet?

Detta går alldeles utmärkt. Dock ställer det högre krav på dig som kund att du verkligen har mätt rätt. Det blir svårt att byta ett specialbeställt fönster som inte passar för att du mätt fel. Men i övrigt är processen enkel och billigare än att köpa i butik.

Fler frågor om fönster för frågvisa

Kan jag montera spröjs på mina fönster själv? Ja, det kan du göra. Men du får vara mycket försiktigt när du borrar så att du inte skadar glaset. Garantin gäller inte om det skadas när du själv monterar spåröjs. Enklast är i stället att beställa fönster med färdigmonterade spröjs.

Hur många fönster får det plats i ett hus?

Det är i mångt och mycket en smaksak. Det finns ju hus med stora panoramafönster som täcker hela väggar. Vissa hus påminner mer om växthus än boningshus då ägaren älskar allt ljus som kan komma in genom fönster. Så, go bananas! Läs mer om fönster på denna webbsida: villafonster.se

18 Apr 2022