Att flytta är ett äventyr. Man vänder blad och påbörjar ett nytt kapitel i livet. Du kanske ska flytta ihop med den person du älskar, du kanske ska flytta till din första bostad i Göteborg eller också kanske du äntligen lyckats få tag på den där lägenheten du alltid drömt om.

Oavsett vilket så handlar det om en positiv känsla, men den kan också snabbt komma att förvandlas till en mer negativ sådan. En flytt är jobbig och det handlar både om en mental ansträngning och om en fysisk sådan: du ska planera, du ska packa, du ska bära, du ska köra flyttbilen, du ska bära igen och du ska i övrigt göra klart allt med försäkringar, abonnemang och olika medlemskap.

En flyttstädning i Göteborg tar tid

Det blir stressigt - och det slutar heller inte där. En flytt innebär alltid att man också ska städa ur sin gamla bostad. Du måste alltså genomföra en flyttstädning i Göteborg innan du kan lämna över nycklarna till bostaden och innan du fullt ut kan påbörja äventyret i den nya bostaden.

En flyttstädning är obligatorisk och det handlar dessutom om ett jobb där man kan räkna med åtminstone en dag med dammsugare, skurmopp, rengöringsmedel, fönsterputs och allt annat som behövs för att städa. Det talande med en flyttstädning är också att allt mellan golv och tak måste städas.

Välj en städfirma för jobbet

Baserat på allt detta så är rådet att du anlitar en städfirma för jobbet. Det går att få flyttstädning i Göteborg till bra pris och du kan dessutom ytterligare påverka kostnaden i rätt riktning genom att använda ditt Rut-avdrag. Det ger dig en skatterabatt som möjliggör att du drar av halva kostnaden för det arbete som städföretaget lägger ner.

Allt som krävs är att A) du är berättigad, vilket du kollar hos Skatteverket B) att städfirman har F-skatt och C) att du säger till om Rut innan. Beloppet motsvarande Rut dras redan på fakturan och du behöver inte göra någonting mer än att betala och fokusera på det viktiga: att komma på plats i den nya bostaden.

4 Jul 2023