Det är skönt att veta att man kan få hjälp av en flyttfirma när det ska flyttas från Göteborg till Lund. Då kan man förbereda sig mentalt på det nya livet som förstaårsstudent på universitetet.

Stephen var överlycklig. Han hade kommit in på sitt första val som var modevetenskap. Han hade fram till dess bott i den lilla friggeboden på föräldrarnas tomt men skulle nu få en egen liten etta i centrala Lund.

Mamma Kristin hade lovat att följa med och hjälpa honom att komma i ordning. Det ställde dock till det lite med logistiken. Men Stephens mamma hade hittat ett flyttbolag som kunde hjälpa dem med allt de behövde.

Flyttfirman i Göteborg ger bra service

När dagen kom körde en flyttbil in på föräldrarnas gård. De hade samlat ihop hans få tillhörigheter i friggeboden och ställt dem på gräsmattan. Där stod också möbler som föräldrarna plockat ihop från den egna vinden och genom att handla på säljsajter online. Där fanns allt från köksredskap och porslin till mattor, lampor och möbler.

Kartongerna som allt var packat i hade flyttfirman tillhandahållit. Smidigt för familjen och mera lättlastat för personalen. Stephens pappa var på plats när flyttfirman kom och var behjälplig på så vis att han kunde berätta vad som var vad i kartongerna. Inte för att han behövde det då det stod med svarta bokstäver på dem. På önskan av flyttfirman hade de packat även sängkläder och täcken i kartongerna. Allt för att det skulle vara enkelt att stapla i flyttbilen.

Äntligen kan livet börja med flyttfirmans hjälp

Stephen och hans mamma väntade i lägenheten när bohaget kom till Lund. När allt var intaget började de att ställa det på plats och göra det hemtrevligt. Så smidigt allt hade gått.

Hon och Lennart hade funderingar på att sälja huset nu när Stephen inte bodde hemma längre och det blev för stort. De hade länge pratat om att köpa en lägenhet inne i stan. Då kunde de sälja bilen och lätt ta sig till både teater och biografer med spårvagnen.

När den dagen kom skulle hon definitivt hyra in denna flyttfirma igen. De hade gjort ett bra jobb. Hon hade nämligen läst att de inte bara flyttade bohag. De hade magasinering för de saker som de inte skulle få plats med. Bäst av allt var dock att de även hade flyttstäd. Något som hon definitivt såg fram emot att lämna över till någon annan.

4 Oct 2021