Det handlar om ett gigantiskt steg då man köpt ett hus och ska flytta från den lägenhet man bor i. Utan tvekan så handlar det om den dyraste investering man någonsin gjort - åtminstone om huset i fråga ligger i Stockholm där priserna är som allra högst. En spännande tid där dagarna innan flytten fylls av nervositet och förväntningar; livet ska ta en ny vändning och man ska äntligen få komma på plats i den bostad man drömt om. Vårt råd i detta är att man tar ytterligare en kostnad - en blygsam sådan - och säkerställer att flytten dels blir säker och dels också går så smidigt som möjligt. Det vill säga: anlita en flyttfirma.

Ta hjälp av en flyttfirma vid din flytt

En flytt är ett projekt som kräver god förberedelse, ett stort mått av planering och som kan vara väldigt stressande. Är man stressad så sker ofta olyckor och detta i kombination med att man ofta hyr en flyttbil som man är ovan att köra kan leda till väldigt obekväma situationer. Ren förenklat: din flytt drar ut på tiden, du försöker kompensera detta genom att köra lite fortare och du krockar med en annan bil i en rondell - något som gör att ditt bohag tar skada och att även bilen gör detsamma.

Det vi menar är att en flytt ska vara mer lustfylld sett till förväntningarna och de positiva känslorna som kommer på köpet. Behåll dessa så långt det bara är möjligt. En flyttfirma kostar inte så mycket pengar att anlita; särskilt inte nu då tjänsten numera är inkluderad i den förmånliga skatterabatt som kallas för rut-avdraget. Du kan alltså anlita en flyttfirma i Stockholm, låta dessa sköta sitt jobb och därefter drar av halva kostnaden för arbete på din deklaration (med ett tak - årligen - på 25.000 kronor).

Välj rätt flyttfirma i Stockholm

Det finns några punkter som försvårar det smidiga upplägg vi ovan gick igenom. Stockholm kryllar av flyttföretag. Vilket på ett sätt kan vara positivt då priserna blivit lägre som en följd av den ökade konkurrensen. Där finns dock även en negativ sida: alla håller inte den klass man som kund förväntar sig - och förtjänar. Hur ska man då veta vilken flyttfirma som håller vad de lovar? Vi ger några tips:

  • F-skattsedel och koll hos Kronofogden: Att företaget har F-skattsedel är en förutsättning för att du ska kunna använda dig av rut-avdraget. En rutinkontroll hos Kronofogden kan också vara dig till gagn.
  • Referenser: Se vilka - och hur många - tidigare kunder som företaget haft. Det kan även vara värt att dels ringa dessa och dels också göra en snabb sökning på internet för att se omdömen där. Sådana kan dock vara vanskliga sett till att vem som helst - även en konkurrent - kan skriva dem.
  • Anställningar: Det behöver inte handla om att företaget ska ha jättemånga anställda - viktigare är att det handlar om en låg personalomsättning. Trivs man med sin lön, sina uppdrag och sina kollegor så stannar man, och man gör ett bättre jobb. Vanan av att arbeta i samma grupp gör arbetet effektivare och därmed också billigare för dig som kund.

På http://www.flyttfirmanstockholm.se/ hittar du alla övriga svar du behöver inför din flytt. Lycka till!

26 Aug 2018