Funderar ni på att lägga in en klassisk fiskbensparkett? Ett bra val i så fall. Fiskbensparkett är ett älskat golv som passar i både äldre och mer moderna fastigheter. Här kommer några tips.

Fiskbensparketten är en älskad klassiker som har lagts i svenska hem i mer än etthundra år. Kvaliteten på golvet är väldigt hög och i många lite finare sekelskifteshus från slutet av artonhundratalet kan man fortfarande hitta parkettgolv i original från när husen byggdes. Det fina med fiskbensparkett är att det passar lika bra i nya och moderna fastigheter som i äldre. Funderar man på att lägga in ett nytt golv ska man absolut välja en fiskbensparkett. Då får man ett golv som säkerligen håller i minst hundra år och som dessutom bara blir vackrare och vackrare med åren.

Välj en golvläggare som är specialiserad på att lägga fiskbensparkett

Att lägga fiskbensparkett är komplicerat och kräver både särskild kunskap och erfarenhet. Trä är också ett levande material som påverkas av luftfuktighet och växlande årstider. Vill man lägga in en fiskbensparkett är det därför viktigt att man anlitar rätt golvläggare. Som privatperson har man möjlighet att använda rotavdraget när man anlitar en golvläggare. Men givetvis ska man även jämföra priser och ta in kostnadsförslag från mer än en golvläggare. Men det är viktigt att också ta hänsyn till erfarenhet och att titta på referenser. Den golvläggare man väljer måste också använda sig av parkettstavar av högsta kvalitet. Bara då får man en felfri parkett som håller i minst etthundra år.

28 Feb 2022