Fiskbensparkett var ett vanligt inslag i var mans hem förr i tiden. Nu verkar det som att den är på väg tillbaka. Ett gediget och snyggt inslag i våra hem.

Hur man än vänder och vrider på en inredning kommer alltid naturmaterial vara det som står högt i kurs. Det är en speciell känsla att ha det i sitt hem. Att gå barfota på ett trägolv känns skönt och lent om fötterna. Du får ett stycke natur i ditt eget hem. Kan det vara så mycket bättre?

Har man trä på golvet kan det föra tankar till naturen vilket direkt ger en känsla av välbefinnande. Såvida man inte har ett traumatiskt förflutet som har med naturen att göra, vill säga. Då blir det självklart mycket bättre med en helt annan inredning. Eller några besök hos psykolog för att ta bort traumat.

För de flesta är naturen en trösterikt källa till välbefinnande och en skön plats att vara på. Att krama ett träd kan ge dig kraft att möta vardagen. Att gå i en lummig skog kan ge dig mer syre till kroppen. Det är bara att andas så mycket du kan när du traskar omkring i skogen.

Fiskbensparkett är en stilfull läggning av ekstavar

När man lägger in en fiskbensparkett i sitt hem vittnar det om stil och finess. Att lägga parkett är ett aktat hantverk och har funnits länge. Det ett av de hantverk som inte verkar gå ur tiden alls. Bit för bit ska passas in med de övriga. Det är ett riktigt pilljobb.

Gör man det minsta lilla fel i början när man lägger ut de små parkettstavarna kommer det att ge ett uruselt resultat på slutet. Det gäller alltså att vara minutiöst noggrann. Till det är det ypperligt bra om man har tålamod. Bitar som inte längre passar in eller ens får plats. Ett mönster som ligger snett och vint. Nej, ett proffs är att föredra i alla lägen.

För den som är rastlös och snabb till sin läggning kan detta yrke knappast vara att rekommendera. Inte heller ska man ge sig på att göra det själv om man inte kan hejda sin framfart. Då blir resultatet därefter och det kan som sagts tidigare bli en ren katastrof.

11 Aug 2023