Att köpa ett hus är inte bara att köpa tak över huvudet. Det handlar även om att köpa ett område. Med detta menar vi att många blir förblindade av att huset i fråga är vackert, attd et är smakfullt inrett och att det har exakt den planlösning man önskat sig. Först efteråt kommer man på att man inte fullt ut undersökt var huset i fråga är beläget. Något som kan bli en negativ överraskning.

De flesta husköpare är barnfamiljer. Det gör att man har vissa krav på köpet. Man vill dels ha närhet till affärer för att snabbt kunna handla mat och andra varor. Dels så vill man ha närhet till förskolor och skolor. Som en tredje önskan så ska det finnas vettiga aktiviteter för barnen i området - lekparker, fotbollsplaner, idrottsföreningar och så vidare - och dels så vill man också att det ska finnas möjlighet att snabbt kunna få vård om olyckan skulle vara framme.

En akut tandläkare kan rädda tänderna

Vad händer om ditt barn ramlar från en klätterställning, slår munnen i backen och tappar två framtänder? Du måste snabbt kunna boka in en tid hos en akut tandläkare och ge ditt barn den hjälp han/hon behöver. Tyvärr så finns inte den möjligheten överallt i Stockholm.

Visst, du kan åka till exempelvis Solna eller centrala Stockholm och besöka en akut tandläkare där - men det tar lite tid och under den tiden kan smärtan vara outhärdlig och det kan dessutom innebära att tänderna inte går att rädda.

Vilket område ligger huset i egentligen?

Visst, man kan tycka att en akut tandläkare och dennes vara- eller inte vara är en fråga som inte alls är relevant. Det var dock bara ett tecken på hur man ska tänka i n n a n man köper ett hus. Var inte så snabb på avtryckaren. Kolla upp området i fråga innan och se till att ni har kött på benen innan ni fattar ett beslut.

Vård - dit vi räknar en akut tandläkare, skola och omsorg är viktiga element att söka efter i Stockholm och närliggande områden. Likaså god kommunikation som gör det möjligt för er föräldrar att pendla till- och från jobbet.

Att lita fullt ut på det som står skrivet i prospektet från mäklaren är ingen god idé. Se till att ta några promenader i området, se till att provåka - både kommunalt och med bil - samt se till att söka lite på internet innan. Att hamna i rätt hus, men i fel område är exakt lika illa som det motsatta scenariot.

Läs mer: http://www.akuttandläkarestockholm.net.

19 Jun 2018