Om ditt trähus börjar uppvisa skador på fasad, snickerier och vindskivor, är det dags att anlita ett företag som specialiserat sig på fasadrenovering i Uppsala.

Med åldern ändrar inte bara människor sitt utseende utan det gäller även villor och dess fasader. Men skador och förslitning på en villa kan repareras med relativt enkla medel och en välskött villa kan nästan få ett evigt liv med adekvata åtgärder.

En trähus där färgen börjar flagna och där vindskivorna fladdrar i vinden är en dyster syn. Inte bara utseendet blir trist utan det finns betydande risker för att det kommer att få skador med fuktinträngning och annat elände. Och energin kommer att läcka ut som ett såll genom väggar och tak.

Fasadrenovering av äldre trähus i Uppsala

En dröm har gått i uppfyllelse och du har fått erbjudande om att flytta till en befattning vid universitetet i Uppsala. Inte nog med det utan familjen står nu i begrepp att flytta in i ett trähus som ni tänker förvandla till ett drömhus. Men det kommer att bli en omfattande omvandling. Miljövänlig uppvärmning ska installeras och solceller placeras på taket.

Men vad hjälper dessa åtgärder om du eldar för kråkorna när energin rinner ut genom dåligt isolerade väggar. Villans yttre lämnar nämligen mycket att önska. Ytterväggarna måste tilläggsisoleras och fasaden har brädor som ruttnat i brist på färg. För att göra jobbet kontaktar du en byggfirma som utför fasadrenoveringar och som tar på sig jobbet. Allt från att montera arbetsställningar runt huset till att måla om huset.

15 Aug 2023