Hur ska du göra för att kunna nyttja din balkong varje dag under hela året? Men du vill ändå kunna känna att du är utomhus och till och med kunna odla tomater och pelargoner i stora krukor.

Balkongen kan vara något som många glömmer bort och mer eller mindre använder för att slänga ut sitt skräp på. Det kan vara förvaring för cyklar, en plats att röka, ett sätt att få in lite luft eller en möjlighet att kunna få grilla utan att slåss om platsen med alla grannar. Men en balkong kan vara så mycket mer än så. Den kan vara en plats för odling där du kan dra upp dina egna plantor, skörda frukter och bär eller till och med ha ett träd i en kruka. Kanske tar du det ytterligare ett steg längre och glasar in balkongen, så att du kan använda den hela året runt.

Allt är av intresse

När det kommer till balkonger finns det troligen lika många balkonger som det finns olika slags intresse och behov av dem. Där en del inte bryr sig det minsta om sina balkonger finns det andra som tycker att balkongen är viktigare än själva lägenheten. Och även om du kanske inte har brytt dig så mycket om din balkong tidigare, kan det bli något som du finner dig använda hela året runt. Speciellt om du glasar in så att du är skyddad mot väder och vind. Och till och med mot kylan. Läs mer om inglasade balkonger här: balkonginglasning.nu

23 Apr 2021