Om man som husägare har en pool på sin baksida så vet man att denna är en källa till stor njutning för hela familjen. En pool blir en slags oas där man kan samlas, grilla och umgås och då och då ta sig ett svalkande dopp. Detta då naturligtvis under sommarens varmare dagar – i Sverige blir ju vintern ett naturligt och stort hinder för poolens användning. Är man ägare till ett hus där en pool finns så är man också medveten om de nackdelar denna för med sig i form av städning, underhåll och daglig skötsel och det är också här många ger upp tanken på att själv skaffa en pool; man tycker helt enklet att de jobb som ligger bakom är på tok för ansträngande i förhållande till de stunder av glädje som poolen i fråga genererar.

Något som är synd då det faktiskt finns hjälpmedel som gör att man inte behöver ställa sig varje morgon och kratta efter löv, skräp eller annat som blåst ner i poolen över natten. Vi talar här om att man investerar i ett pooltak som man kan skjuta in- och ut efter behov. Ett pooltak är det perfekta hjälpmedlet för poolägare som upplever att de hel tiden måste städa, rengöra filtret eller se över poolens övriga status; genom att köpa ett pooltak slipper man all denna dagliga skötsel och detta genom att med att fälla ut detta då kvällen kommer.

Ett pooltak kommer i många olika utföranden och modeller och här får man låta sin egen tycke, smak och budget vara domare i bedömningen om vilket pooltak som bäst passar sin egen pool. Man kan välja mellan enklare modeller som man vevar in- och ut för hand och som man låsa med hjälp av en nyckel, men pooltak finns även i betydligt lyxigare varianter som sköts helt per automatik och som ger hela baksidan en känsla av lyx- och flärd.

Välj bland olika modeller av pooltak

Vilken typ av pooltak man väljer spelar dock ingen större roll – huvudsaken är att valet blir gjort då det verkligen underlättar vardagen och tar fram det bästa ur en pool; nämligen chansen till den dagliga oas vi nämnde tidigare. Vi var även inne lite på hur vintern ställer till det för poolägare och att exempelvis snö och is sliter på poolen i fråga – något som kan vara svårt att skydda mot. En pool i Sverige har, helt enkelt, en kortare livslängd än vad en pool i Miami har och detta beroende på vårt kallare klimat.

Även här kan dock ett pooltak vara det som gör att man skyddar sin pool och ger den en längre livslängd. Ser man till det rena skyddet så fäller man bara över detta pooltak då hösten kommer och behöver sedan inte oroa sig för att kylan ska påverka poolens status. Ett pooltak – lite beroende på modell här – klarar nämligen temperaturer som går ner till minus trettio grader och detta är en enorm skillnad mot de tidigare skydd som fanns på marknaden.

Vi tänker här främst på de mattor man la ut vintertid som knappast egentligen påverkade poolen och statusen för denna överhuvudtaget.

8 May 2017