Alla är intresserade av enkla och billiga lösningar på problemet husuppvärmning. Med tanke på vårt klimat är det inte alls svårt att förstå. Uppvärmning är en stor kostnad för väldigt många.

Att värma fastigheter i allmänhet och våra bostäder i synnerhet har alltid varit ett problem i den kalla Norden. Länge fanns endast ved som lösning på det hela och det räckte bra. Sedan kom en period då vi förlitade oss mycket på olja. Numera letar vi efter lösningar som är både arbetsbesparande och miljövänliga.

Ofta är det värt att satsa på flera alternativ som kan komplettera varandra. Det går exempelvis att ha direktel och använda den sköna värmen från en braskamin. Vill man ha ett alternativ som är både billigt, miljövänligt och nästan helt underhållsfritt ska man dock satsa på en luftvärmepump. Anledningarna är flera.

Den mångsidiga luftvärmepumpen

En enklare uppvärmning än den som en luftvärmepump i Örebro ger är svår att hitta. En billigare likaså. Du använder den överskottsvärme som finns i utomhusluften för att värma ditt hem. Och sådan värme finns året om. Installationen går på en halv dag och det finns luftvärmepumpar med varierande kapacitet beroende på vilken yta du behöver värma upp.

Den som har flera våningar i bostaden kan installera en luftvärmepump på varje våning. Det finns pumpar som man ansluter till ett redan existerande vattenburet värmesystem. Sedan finns det så kallade luft-luftvärmepumpar som har ytterligare en smart fördel. När det är varmt kan de användas som AC. Vilken variant väljer du?

25 Nov 2020