Tänk att ett fönsterbyte kan göra så stor skillnad. Ni som önskar öka värdet på fastigheterna i er bostadsrättsförening bör verkligen göra ett fönsterbyte.

Kan ett fönsterbyte verkligen märkas på elräkningen? Det är sant. Gamla fönster är visserligen ofta charmiga, men otroligt dyra i drift. De släpper ut varje uns av värme på snabbast möjliga tid. Det är inte alls roligt, för den som betalar dyrt för uppvärmning av lägenheter och hus. Dra er inte för att byta fönster i bostadsrättsföreningen.

Det är dock viktigt att ni har att göra med ett företag som har koll på hur man hanterar en bostadsrättsförening. Det är ju så otroligt viktigt att alla är välinformerade. Ett företag som är vant att hantera bostadsrättsföreningar kan ge precis den information som alla behöver för att fönsterbytet ska gå smidigt och bli prisvärt.

Hur processen vid ett fönsterbyte går till

Det börjar såklart med en inventering. De som ska hantera era fönster vill veta allt om vilket skick de gamla fönstren är i, vad de nya fönstren kommer att utsättas för och vilken typ av fönster som skulle passa. Ni är såklart med under alla delar, för att uttrycka önskningar. Det är viktigt att ni är engagerade.

Ni får hjälp med myndighetskontakter och juridiska frågor om det behövs, samt kostnadsförslag och upphandling av fönster. Det är en självklarhet att företaget informerar alla i bostadsrättsföreningen om vad som kommer att hända, och vad som behöver göras, under möten. Det är viktigt att ha en öppen och tydlig dialog.

19 Jun 2023