Det finns lika många stilar som det finns människor. Är man ändå osäker på vilka färger som ska pryda ens hem eller annat kan man fråga en målare i Täby.

Erik var en riktig visionär och älskade när han fick jobb på en målerifirma i Täby där han kunde vara kreativ och använda sin fantasi. Yrket han valt var målare, något som var det roligaste han visste. Nu hade han precis kommit ut från chefens kontor med ett nytt projekt som tilldelats honom, ett riktigt roligt sådant.

En annan visionär, Aron Bengtsson, hade beslutat sig för att öppna ett lekland för de minsta. Leklandet skulle inhysas i ett stort enplanshus som låg i utkanten av Täby. Mer än så visste inte Erik när han satte sig i firmabilen och började åka genom samhället vidare till det framtida leklandet.

Målare fick fritt spelrum

När han parkerat bilen utanför huset i Täby presenterade han sig som målare Erik. Aron var en person med stort leende och Erik visste att han skulle trivas. Insidan var renoverad och nu var det dags för färg. Aron frågade om Erik kunde måla på frihand. Tanken var att det skulle målas grundfärg och sedan regnbågar, enhörningar, tigrar och annat på väggarna.

När vädret blev bättre skulle även utsidan målas i klara färger som ger energi. Även där skulle det finnas lekfulla figurer på fasaden. De diskuterade en stund och kom fram till en idé som skulle bli startskottet. Nu var det bara för Erik att börja förberedelserna. Han längtade redan tills han fick måla apor som tittade fram bakom hörn och annat roligt som barnen skulle gilla.

13 Sep 2022