När man köper drömhuset är lyckan stor. Äntligen ska man få sitt eget lilla paradis. Låta dock inte något förstöra den lyckan. Besikta huset innan köp så vet du att det är det perfekta hemmet.

När man köper ett hus bör man vara medveten om vilka brister huset kan ha. Genom att låta en certifierad besiktningsman kolla huset innan får man reda på det. De skriver ner de eventuella problemen som finns. Dessa får du sedan tillgång till. De flesta hus har någon liten anmärkning. Men vid större saker kanske man får fundera på om köpet verkligen ska genomföras, eller om man ska förhandla ner priset något. När man köper hus har man undersökningsplikt. Det kan vara ett bra val att ta ut sin egna besiktningsman och inte bara använda sig av säljarens, om den har en.

Kollar fukt och andra problem

Fukt är tyvärr ett inte allt för ovanligt problem att ha i sitt hem. Det är därför en av de saker som besiktningsmannen kollar efter när besiktningen utförs. Det kan spara pengar för er att veta vilka problem som måste åtgärdas och om det är värt att gå vidare med köpet. Det finns många olika firmor som arbetar med besiktning. Behöver du anlita en besiktningsman kan du hitta olika förslag på internet. Kolla gärna igenom recensioner för att se om deras tidigare kunder rekommenderade dem. Oavsett kostnad är det värt att ta ut en besiktningsman, det kan annars bli mycket dyrare i slutändan.

30 Nov 2020