När man lagt ner en massa energi på att byta skåpsdörrar och vitvaror i köket så kan man installera en bänkskiva i Stockholm. Det signalerar hållbarhet och elegans, och blir kronan på verket.

Hur det än är så är det arbetsytorna som syns allra mest i ett kök. Det är också de man använder mest. En bänkskiva som tål mycket håller sig vacker år ut och år in och är behaglig att arbeta vid. Väljer man ett material av marmor, granit eller komposit så vet man att det kommer att hålla.

En blänkande bänkskiva lyser upp köket och ger en känsla av lyx. Stenskivor har varit åtråvärd utrustning i kök och badrum i årtionden. Genom att det har blivit lättare att skära till och montera så har de blivit billigare att installera. Företag som installerar bänkskivor i Stockholm skär till och monterar dessutom helt efter de mått man vill ha. Man behöver inte anpassa sig efter någon standard utan får det som passar in.

En bänkskiva inspirerad av gamla traditioner

Naturmaterial som granit och marmor har alltid gett en känsla av välbefinnande och renhet. Traditionella inredare använde oftast den ljusa marmorn. I moderna kök och badrum används det nu lika mycket andra nyanser som vitt, rött eller glittrande svart. Moderna industriverktyg gör att det numera är lätt att skära till urtag för el, vatten och diskho, köket blir helt skräddarsytt. Man kommer heller inte att behöva tänka på att det slits ut i takt med åren.

7 Dec 2021