Behöver ni fler eluttag i köket? Eller är det kanske dags att uppdatera elsystemet? Det finns elektriker i Uppsala som åtar sig både små och stora elarbeten.

Både små och stora elarbeten måste utföras av en behörig elektriker och man får absolut inte själv dra el. Feldragen el kan orsakat brand och i värsta fall även dödsolyckor. Behöver man ha fler eluttag i köket eller arbetsrummet så måste man därför anlita en riktigt elektriker. Men kanske vill man även ha hjälp med att sätta upp en utomhusbelysning, eller att installera en laddstolpe för elbilen? Det kan vara bra att fundera över hur mycket hjälp man behöver innan man kontaktar en elektriker. Detta eftersom det ofta lönar sig och blir billigare att samla alla elarbeten till en och samma gång, i stället för att låta göra installationerna vid flera olika tillfällen.

Viktigt att man anlitar en certifierad elektriker

Vill man ha hjälp med att utföra elarbeten i Uppsala är det viktigt att man anlitar en certifierad elektriker. Använder man sig av icke certifierade hantverkare vid elinstallationer och något blir fel, gäller inte hemförsäkringen. Vill man kontrollera om en elektriker är behörig så kan man göra detta via Elsäkerhetsverkets hemsida. Men innan man anlitar en elektriker måste man även komma överens om priset. De flesta lämnar kostnadsfria offerter vid förfrågan, vilket gör det enkelt att också jämföra priser. Som privatperson kan man också använda sig av rotavdraget, vilket får ner kostnaden en hel del.

23 Mar 2022