Det är ett stort ansvar att vara husägare i Stockholm. När man bor i lägenhet är det inte mycket man behöver oroa sig över. För det gör ägaren. Men med hus, där är det flera saker, som dränering.

Hur vet man när det är dags att göra en dränering? Vet du inte om du har en sen innan? Eller om den du har är så effektiv längre? En dränering kan nämligen enligt somliga hålla upp till 50 år. Det är en lång tid, därav är det inte många som tänker på det just med dränering. Men har man ett hus och är osäker bör man kolla upp det och göra en om där inte finns någon. En dränering är nämligen för husets bästa. Fukt kan vara riktigt hemsk på att söka sig inåt. Det räcker inte där, det sprider sig och det fort. För att slippa såna problem behöver man göra en dränering.

Håll fukten borta med dränering

Så hur vet man när det börjar komma fukt? Har det gått så långt att ni börjar märka fuktfläckar längs väggarna? Eller att det kanske börjat lukta illa? Då är det verkligen akut. Man märker det framförallt om man exempelvis har en undervåning där fukten tar sig in. Fukt kan skada huset rejält. Det kan även leda till mögel vilket är otroligt hälsofarligt att vistas i. Så gör er själva en tjänst och gör en dränering istället. Ingen oro över fuktskador i huset eller mögel att leva i.

26 Sep 2021