Många husägare ser taket på sitt hus som något som bara finns där. Taket ligger på huset och ser till så att det inte kommer in vatten – det fungerar som ett skydd mot allehanda angrepp från naturen; men mer än så är det inte. Vi menar här att man ska tänka tvärtom. Ett tak har väldigt många möjligheter och detta egentligen oavsett vilken typ av tak man talar om.

Främst så gäller detta val av material och här kan vi exempelvis nämna betongsplattor, tak av tegel, papptak eller plåttak som några av de alternativ som finns där. Dock så sneglar vi lite mer år effekten man får av att byta tak och väljer bort vilket material man väljer som husägare. Vi anser nämligen att effekten blir densamma.

Vilket område är det första du ser på ett hus? Jo, taket och det är således ett väldigt bra sett att byta utseende på ett helt hus rent exteriört om man ser över sitt tak. Här skulle vi rekommendera att man som husägare i exempelvis Stockholm i samband med ett byte av tak ser till att kombinera utseende och funktionalitet och exempelvis installera takfönster, bygga kupoler eller takkupor.

Man får genom detta dels ett betydligt snyggare hus – men får även ett ljusinsläpp som slår det mesta. Funkisstilen har alltid varit populär i Sverige och vi tycker definitivt att man som husägare ska försöka ta tillvara på de – relativt få –dagar av sol vi har; ett takfönster gör verkligen skillnad.

Glöm inte att anlita en takläggare

Dessutom – och här kommer det viktigaste – det behöver heller inte vara så extremt dyrt. Om du skulle vilja byta tak eller installera takfönster på ditt hus i Stockholm så är detta idag billigare än tidigare. Du kan anlita en takläggare och dra av 30% av den kostnad som denne lägger ner och detta enligt det så kallade rot-avdraget.

För; en takläggare behöver du definitivt anlita. Många anser att man kan välja bort en takläggare och göra jobbet på egen hand. Vi tycker att det finns en fara i detta och att man nästan uteslutande – oberoende av hur stort projekt det handlar om – ska anlita en takläggare. Det finns alltid risk för vattenskador i samband med att man korrigerar, byter eller reparerar sitt tak och särskilt då vid exempelvis installation av takfönster.

Se till att få mer ljus i ditt hus i Stockholm – med ta hjälp av en takläggare så att jobbet blir korrekt utfört och där du och din familj kan njuta av ljusinsläppet under en längre tid. Taket är ett bortglömt område och – tyvärr – så gäller detta även i många fall en takläggare och vikten av att anlita en sådan.

2 Apr 2017