Ett Chevrongolv kan förhöja alla bostäder. Med sitt vackra mönster som får ljuset att spela i träet och sin klassiska tidlösa charm passar det överallt.

Många har nog sett ett vackert Chevrongolv men inte stött på namnet. Ett Chevrongolv är, precis som fiskbensparkett, ett speciellt sätt att lägga golv. Chevron ser ut som pilspetsar som läggs ovanför varandra, för att skapa ett vackert och levande mönster. Detta gör att det naturliga ljuset från dina fönster spelar på ett unikt sätt på golvet.

Ett riktig vackert och vällagt golv kan verkligen lyfta ett helt rum. Känslan att komma in i ett i övrigt vackert och balanserat hem och sedan mötas av slitna linoleumgolv, eller att se en vacker parkett går inte att jämföra. Det är även skillnad i den taktila känslan. Att barfota långsamt vandra över ett solvarmt trägolv är näst intill oslagbart.

Chevrongolv i olika utföranden

Chevron är ett klassiskt parkettmönster, som genom sin behagfulla och tidlösa design används än idag. Chevrongolv var vanligt i slott och herrgårdar för flera hundra år sedan, men är lika vackert och uppskattat än. Idag kan man välja mellan många olika behandlingar och träslag, för att ge golven olika uttryck. Kanske passar ett mörkare hårdvaxbehandlat golv bäst hos just dig?

Med rätt träslag kan man få golvet att antingen smälta in sömlöst med inredningen och låta konsten på väggarna tala. Eller så låter man golvet bli stjärnan i showen. Oavsett vad man väljer så finns det ett vackert golv för alla. Läs mer om Chevrongolv här: chevronparquet.com

11 Aug 2022