Funderar du på en mer omfattande renovering i din bostad i Stockholm? Idag ser man att sådana sker i framförallt två rum: köket och badrummet. Två rum som till mångt och mycket definierar resten av bostaden och som även har gemensamt i att de båda ofta drar till sig ett stort intresse i samband med att man lägger ut bostaden till försäljning.

Tyvärr finns dock även en annan gemensam nämnare mellan kök och badrum. Båda dessa hamnar i topp när det kommer till anmälda fukt- och vattenskador. Detta bör du vara medveten om när du planerar för en badrumsrenovering. Rådet är dels att du sväljer stoltheten och anlitar en byggfirma i Stockholm och dels också att du ser till att välja en seriös sådan. Tyvärr så är man långt ifrån säker även om man tar den säkra vägen och anlitar en byggfirma.

Det finns variationer i kvalitet mellan olika utförare och man måste i och med detta också ta sig tiden att undersöka de som lämnar offert lite mer noggrant. Ring referenser, se över yrkesbevis, kolla med Kronofogden och Skatteverket och se till att du får garanti på jobbet.

Totalentreprenad är den bästa lösningen

En annan viktig sak och ett tips handlar om att välja en och samma byggfirma i Stockholm. Många frestas - inte minst ekonomiskt - av att anlita flera olika företag. Man tar en rörmokare, en snickare, en elektriker och exempelvis en plattsättare från olika företag. Det blir billigare - men det är ofta bara det rent initialt.

Nackdelen med att välja att göra detta är att du har ansvaret i att samordna jobbet. Saknar du den erfarenheten så kommer det att innebära en massa flaskhalsar som sinkar arbetet. Snickaren väntar på rörmokaren, elektrikern väntar på snickaren och plattsättaren kan inte arbeta innan elen och installationerna är färdigställda. Det handlar heller inte om att de väntar gratis: klockan tickar och dessa hantverkare tar betalt ändå. I slutändan kan detta bli en väldigt dyr historia.

Därför tjänar man ofta på att välja totalentreprenad och där en och samma byggfirma i Stockholm sköter hela arbetet vid en badrumsrenovering - eller liknande, större projekt.

26 Feb 2023