Hantverkarna på en byggfirma i Stockholm kan uppfylla de flesta byggdrömmar. Men kom ihåg att det är viktigt att ta reda på om man behöver bygglov först.

Nu hade de bestämt sig. De skulle skaffa ett uterum i anslutning till huset. Helst ville Ann och Erik ha rummet längre ut på tomten men insåg att det skulle bli besvärligt när snön kom. De hade anlitat byggarbetare innan och lärt sig att det fanns saker som måste göras innan de kunde sätta igång.

De började med att kontakta en byggfirma de anlitat tidigare. När en representant kom för att se huset och höra deras planer hade de skissat på hur det skulle se ut. Men de visste att det krävdes bättre ritningar för bygglovsansökan. Det var där byggfirman kom in. De hade betydligt större erfarenhet än paret.

Byggfirma skapade magi

När allt var inskickat var det bara att vänta tills beskedet kom. Ansökan skulle gå igenom flera processer hos Byggnadsnämnden. Men till slut kom ett startbesked och fyra veckor senare kunde det börja. De hade önskat ett uterum som var isolerat då de ville utnyttja den extra ytan under längre tid.

Så kom äntligen denna byggfirma i Stockholm och jobbet kunde börja. Steg för steg växte rummet fram. Erik och Ann åkte och handlade möbler till uterummet. En dag när de kom hem var alla hantverkare borta, det var klart. Ett halvår senare kom vänner från Brasilien på besök. För dem var det magiskt att äta middag i uterummet medan snön singlade ner utanför.

18 Jun 2022