Har du funderat på att skaffa en braskamin i Stockholm? Grattis i så fall till att ha fött en tanke som kan komma att föra med sig stora fördelar. En braskamin i Stockholm kommer att ge dig det där lilla, lilla extra i vardagen och ge ditt hem den där guldkanten som det kanske har saknat. Att man idag dessutom ser att fler och fler väljer en braskamin i Stockholm är ett tecken i tiden. Det finns stora fördelar och här nedan följer några av dessa:

  • Behaglig värme. En braskamin sprider en jämn och härlig värme genom huset. Det är ett perfekt sätt att värma upp frusna kroppar efter en dag i skidbacken på - eller där man bara vill känna lite naturlig värme på höstkanten. Rätt installerad och rätt placerad så kan din braskamin och den värme den genererar också erbjuda värme till andra, närliggande rum.
  • Lägre kostnader. Idag har detta seglat upp som ett av de starkaste argumenten för en braskamin i Stockholm. Elpriserna befinner sig redan nu på en rekordnivå och inte mycket tyder på att detta kommer att lösa sig inom den närmaste framtiden. En kall vinter kan innebära en ekonomisk katastrof för villaägare och man måste se till att söka alternativ till att sänka sina månatliga kostnader. Att investera i en braskamin är ett ypperligt sätt att sänka uppvärmningskostnaderna på. Du kan sänka värmen och försöka att elda mer i din braskamin i Stockholm. En investering!
  • Mysfaktorn. Det finns definitivt en investering i sig själv att göra om man ser till en braskamin i Stockholm. Vi människor har alltid dragits till elden och sedan urminnes tider så har det varit en självklar samlingsplats. Varför ändra på ett vinnande koncept? Lägg bort telefonerna, slå av tvn och tänd en brasa medan ni - som familj - sätter er ned och hör hur veden sprakar i bakgrunden och se hur elden dansar inne i er braskamin. Det behövs inte mycket mer för att kropp och själ ska varva ner och för att ett lugn ska infinna sig. En braskamin adderar en extra nivå av mys till vardagslivet - och det är något som den moderna människan i allra högsta grad behöver.

Braskamin i Stockholm - snabba tips

Där hade vi några fördelar med en braskamin i Stockholm, men man ska emellertid också vara medveten om att det finns några viktiga saker att tänka på också. En sådan handlar om bygglov/startbesked från Byggnadsnämnden. Beroende på vilken kommun du bor i så ser reglerna olika ut. I vissa fall måste du ha ett bygglov och i andra kommuner så räcker det med ett startbesked.

10 Sep 2022