Fönster behöver vara välgjorda och tillverkade av ett material av högsta kvalitet för att vara vackra och stå emot påfrestningarna från vårt nordiska klimat med kyla, regn och värme.

Ett hus får ofta sin personlighet genom valet av fönster. I gamla hus ägnades mycket energi åt utsirningar och snickarglädje med spröjs och små glas. På den tiden tänkte man inte så mycket på att fönstren också skulle vara energisparande, brandklassade eller lättskötta.

Men tiderna förändras. Vi vill fortfarande ha vackra fönster men kraven på dem har skärpts. Numera kan man välja allt från enkla 1-glasfönster till 3-glas, där det yttersta glaset är härdat och har en easy-to-clean- och antidaggbeläggning.

Ska man byta fönster eller om man håller på att bygga nytt är det viktigt att välja rätt. När du tänker “köp fönster”, ska du välja svensktillverkade av högsta kvalitet. Det är den bästa investeringen.

Köp fönster som är tillverkade för att passa byggnaden och sparar energi

På ett företag som specialiserat sig på att tillverka fönster av högsta kvalitet kan man hitta det man vill ha. Man ska aldrig kompromissa med fönster, allt går att tillverka.

Ska man ersätta fönster i ett äldre hus så väljer man en karm som passar in med huset, men man kan ändå välja vilken typ av glas man vill ha. De fönster som tillverkas kan få energiglas med ett så lågt U-värde som 0,9. Det finns också brandklassade fönster som går att få underhållsfria. I nya hus kanske man vill ha dekorglas och takfönster och då ställs andra krav.

9 Feb 2022