Om du letar efter billig och miljövänlig uppvärmning av ditt hus är bergvärme ett mycket bra alternativ, det kräver berg men det finns det gott om i Göteborg.

Den största kostnaden för ett hus är oftast uppvärmningskostnaden, och den är dessutom svår att påverka. Skulle man vilja spara in på utgifter går det oftast att ändra kostnader för mat, kläder och nöjen, men ett varmt hus är förutsättningen för att det ska kännas skönt att komma hem. Uppvärmningen är dessutom beroende av yttre faktorer som elpris eller pellets och kan rusa iväg om det blir kalla vintrar.

Väljer du istället att investera i bergvärme håller du koll på kostnaderna och de blir konstanta eftersom du bara betalar för anläggningskostnaden. Tar du ett lån för att finansiera din bergvärme har du samma månatliga kostnad som är lätt att budgetera för och du slipper oroa dig för vinterkylan.

När du väljer bergvärme i Göteborg får du tyst och driftsäker värme

När man installerar bergvärme borrar man ett djupt hål på mellan 100 och 200 meter i marken för att fånga upp den energi som finns där. Det är viktigt att du väljer en pålitlig och erfaren installatör eftersom det just är borrhålets kvalitet och rören i marken som garanterar att du får upp värmen på rätt sätt.

Men för att kunna få bergvärme i Göteborg behöver det finnas berg i marken och det finns det gott om där. Det gör inget om dina grannar hunnit före dig med borren. Bergvärme räcker till alla och den är tystgående. Läs mer om ett företag som kan fixa bergvärme här: www.bergvärmegöteborg.nu

6 Jul 2022