Har du nyligt köpt ett nytt hus? Många köper nya hus som har "potential" som det heter på mäklarsvenska, vilket oftast betyder att huset är mycket gammalt och att det förmodligen har gått 30-40 år sedan någon överhuvudtaget renoverade huset. Om man vill köpa ett hus för ett lågt pris, kan man förvärva det och sedan renovera det. Kanske man vill sälja det sedan för det dubbla?

Anlita renoveringsfirma i Stockholm

 När det kommer till några olika hantverkare, finns det mer än 4.500 hantverksfirmor bara i Stockholm att välja mellan. Hur ska man veta vilket man ska välja? Börja i så fall att googla "hantverkare Stockholm". Vill du sedan dessutom anlita hantverkare som själva tar ansvar för renoveringsarbetet kan du dessutom googla "totalentreprenad Stockholm", vilket innebär att Googles sökmotor letar upp alla hemsidor där man har angett att man erbjuder hantverkare i Stockholm som erbjuder totalentreprenad i Stockholm. Bor man i en annan stad skriver man in den staden i stället i Googles sökmotor, på Googles hemsida. Man skriver in samma ord, även om man skulle använda en annan sökmotor.

Ta referenser innan du bestämmer dig

Det är viktigt att du som kund tar referenser innan du bestämmer dig. Om du även följer upp referenserna och kontrollerar dem så får du en uppfattning om hur företaget agerar när de arbetar, hur de bemöter sina kunder och om de håller de tidsramar som de har satt upp. Man vill ju ha hantverkare som både är noggranna och som är vettiga mot sina kunder, som är trevliga och inte konstiga. Många kunder har upplevt att de tror att de har hittat en jätteduktig hantverkare, som efter några månader verkar som uppslukad av jorden och slutar svara på telefonsamtal. Som kund kan det sätta en i en bekymmersam situation om man inte får tag i sin hantverkare när man behöver det som mest.

Med totalentreprenad behöver man inte bekymra sig

Om man anlitar ett företag som tar en totalentreprenad behöver man som kund inte oroa sig. En totalentreprenad innebär att hantverkarna själva tar på sig ansvaret att renoveringen blir precis som ni har kommit överens. Man bör skriva avtal, så att det står klart vad arbetet ska innebära för hantverkarna, vilka tidsramar och vilken budget som ska gälla. Skulle det blir något missförstånd har man då avtalet att luta sig mot. På så sätt minimerar man risken att bli osams.

5 Apr 2019