En badrumsrenovering är ett stort projekt som kräver planering och noggrannhet. Att ha en väl genomtänkt budget och att välja rätt hantverkare är två viktiga faktorer för att lyckas. Här är några användbara tips för en lyckad badrumsrenovering.

Sätt en budget och välj rätt stil

Innan du börjar med din badrumsrenovering är det viktigt att du sätter en budget och bestämmer vilken stil du vill ha på ditt badrum. Det finns många olika stilar att välja mellan, såsom klassiskt, natur, orientaliskt och minimalistiskt. Genom att välja en stil som passar dig och som du kommer att trivas med länge kan du undvika att behöva renovera badrummet igen om några år. Genom att ha en budget klar från början kan du också undvika att kostnaderna rusar iväg.

Välj rätt material och inredning

När du har bestämt dig för vilken stil du vill ha på ditt badrum är det dags att välja material och inredning. Det finns många olika alternativ att välja mellan, och det är viktigt att du väljer material och inredning som passar din stil och budget. Kakel och klinker finns i alla möjliga färger och utföranden och i många olika prisklasser. Det är också viktigt att du väljer rätt badrumsmöbler och accessoarer för att få till den stil du vill ha.

Välj en hantverkare med våtrumsbehörighet

När du har bestämt dig för vilken stil du vill ha på ditt badrum är det dags att välja rätt hantverkare. Det är viktigt att du väljer en hantverkare med våtrumsbehörighet eftersom badrummet är en våt zon. Skulle det uppstå en vattenläcka eller något annat fel och hantverkaren som du har anlitat inte har behörighet gäller inte hemförsäkringen. Genom att ta in kostnadsförslag från ett par olika byggföretag och även be om referenser kan du hitta en hantverkare som passar dig och dina behov.

Välj ett företag med totalentreprenad

Att välja ett företag som kan erbjuda totalentreprenad kan vara en fördel när du ska renovera ditt badrum. Det innebär att du slipper skriva kontrakt med flera olika hantverkare och att renoveringen går snabbare. Dessutom brukar det bli billigare om du väljer ett företag med totalentreprenad.

19 May 2023