Järfälla är eftertraktat av många som vill bo i Stockholmsområdet. Här finns shopping och aktiviteter, samtidigt som det är nära till naturen. En annan fördel är att det inte tar särskilt lång tid att komma in till centrala Stockholm. Med kollektivtrafiken kan det ta allt mellan en halvtimme och en timme. Med bil kan det gå lite fortare, beroende på var i Järfälla man åker ifrån. Området kan passa de allra flesta, men passar kanske bäst för familjer.

Köpa nytt eller begagnat?

Det blir populärt runt om i landet att köpa mark och sedan anlita en entreprenör för att sätta upp ett nyckelfärdigt hus. I Stockholm och i Järfälla kan det här vara lite svårare att göra än på andra håll i landet. Som i nästan hela Stockholm är mark dyrt eller svårt att få tag på. I många fall kan det vara bättre att köpa ett begagnat hus och fundera på en köks- eller badrumsrenovering om det är aktuellt. Många hus i Järfälla idag har nyligen fått sig renoveringar, men i vissa hus kan det absolut kännas angeläget med en badrumsrenovering exempelvis.

Huspriser

Som i hela Stockholm är konkurrensen om hus ofta hög. På senare tid har trender märkts att priserna på lägenheterna har sjunkit. Samma trends har dock inte synts på villor och fristående hus. Hur det ser ut i framtiden återstår att se, men om planerar att köpa ett hus för att bo i under väldigt lång tid är bostadsmarknaden ett mindre orosmoment. Man kommer ändå att rida ut både upp- och nedgångar om man köper ett hus för att bo i under väldigt lång sikt.

Öka pris vid försäljning

Om du funderar på att sälja ett hus i Järfälla finns det flera saker som kan göras för att öka värdet. Vissa saker, som badrumsrenoveringar till exempel, har en uppfattning om att öka värdet på bostaden – men jämfört med andra åtgärder är höjningen blygsam. Till exempel:

  • Om du kan bygga en altan är det ett bra sätt att få tillbaka mer pengar vid försäljning. Är den i söderläge finns goda chanser att du gör en god vinst på altanbygget. Även om den är i norrläge med utsikt mot en innergård, finns mycket goda chanser att du åtminstone får tillbaka pengarna för bygget. Är den i söderläge, med utsikt mot vatten, lär du göra en bra vinst.
  • Visst kan en badrumsrenovering öka värdet på huset. Om man kan göra en lika god vinst som på altanbygge är dock högst tveksamt. Många som gör en badrumsrenovering innan försäljning får inte tillbaka pengarna. Vill du renovera badrum billigt? Kolla då in badrumsrenoveringjärfälla.se
15 Dec 2017